Elk dak telt

Zonnepanelen op de uitbouw

Zo makkelijk kan het zijn

Zonnepanelen op de uitbouw plaatsen. Mag dat?

Tuurlijk mag dat! De uitbouw is een perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen. Het plug & play zonnepaneel van supersola is dé oplossing om zelf zonne-energie op te wekken. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Wij helpen jou met starten.

Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De uitbouw is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het plaatsen van plug & play zonnepanelen op je uitbouw.

Terugverdientijd

Als elke woning twee zonnepanelen zou hebben, wordt het aantal zonnepanelen in één klap verdubbeld. Met een zonnepaneel op ieder afdak, ieder schuurtje en elke carport.
Om iedereen energie uit de zon te laten halen, moet een zonnepaneel een toegankelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk consumentenproduct worden. Complexe materie moet makkelijk worden. Kopen. Uitpakken. Inpluggen. Genieten.

Doe de bespaartest
 • De stevigheid van de uitbouw.

  Controleer altijd of jouw dak geschikt is. Het zonnepaneel weegt namelijk 100 kg met gevulde ballasttanks. Dit zorgt voor extra gewicht op het dak. Ga na hoeveel gewicht jouw uitbouw aankan. Zo weet je meteen hoeveel zonnepanelen je kan plaatsen.

 • De positie van de zonnepanelen.

  Zonnepanelen werken het beste als de zon er vol op schijnt. De ideale ligging is richting het zuiden, maar een zuidwestelijke of zuidoostelijke richting voldoet ook. Minimaliseer schaduw van omliggende bomen of andere obstakels.

Een vergunning voor zonnepanelen.

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen op de uitbouw. Om er zeker van te zijn kan je je hier een vergunningscheck doen.

Tip: overleg met je buren of zij oké zijn met het plaatsen van de zonnepanelen.

De voordelen

Zonnepanelen op de uitbouw plaatsen

Ruimtebesparing

Het platte dak van je uitbouw is de ideale plek om zonnepanelen te plaatsen. Je maakt efficiënt gebruik van de loze ruimte. En, als je meer uit de zon wil halen, leg je er makkelijk een tweede supersola naast.

Plaatsen

Met het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak haal je het meest uit de zon. Door het platte dak kan je het paneel gemakkelijk richting de zon plaatsen. Hiermee wek je gemiddeld 10% meer stroom op.

Ventilatie

Het zonnepaneel vangt direct de zon op. Zo blijft het dak van je uitbouw beschermd tegen hitte. Dit draagt bij aan een betere isolatie en verlengt de levensduur van je dak.

Onderhoud

Het schoonhouden van het paneel zorgt voor een langere levensduur. Een schoon zonnepaneel vangt het meeste zonlicht, wat vervolgens om wordt gezet in elektriciteit.
Ook het repareren van de supersola is gemakkelijk wanneer deze op het dak van de uitbouw ligt.

 • Metergeschiktheid

  Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

  In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

  Is mijn meter geschikt?
 • Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
  Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

  Besparen met supersola
 • Terugleveren

  Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

  Verschillende zonnepanelen leveren op dezelfde manier terug aan het net. Met twee supersola’s gebruik je in vrijwel alle gevallen de stroom direct en lever je dus niet terug.

  Lever terug aan het net
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.