Supersola

Energie besparen

Alles wat ooit moeilijk was aan een zonnepaneel hebben we makkelijk gemaakt

Energie besparen

De supersola heeft een 370 Wp paneel. Daar wek je in Nederland zo’n 325 kWh per jaar op.
Met één paneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine én stofzuiger. De 325 kWh koop je niet meer in bij de energieleverancier, waardoor je op je elektriciteitsrekening bespaart.

Volgens Milieu Centraal verbruikt een gemiddeld vierpersoons huishouden verbruikt 2830 kWh per jaar. Met één supersola bespaart een huishouden dus 13% op de elektriciteitsrekening.

De supersola

CO2 besparen

Per supersola bespaar je zo’n 171 kg CO2 per jaar ten opzichte van grijze kolenstroom. Een zonnepaneel gaat 25 jaar mee. In 25 jaar bespaar je daarmee 4283 kg CO2 (lees: 35995 km rijden in de auto die je in 2024 zou kopen).

Stichting Natuur & Milieu: “Na drie jaar elekticiteitsproductie heeft een zonnesysteem net zoveel energie bespaard als nodig was voor de productie van het systeem. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee. De rest van de 22 productieve jaren is elke opgewekte kWh netto milieuwinst”.

 • Elektriciteitsverbruik

  De supersola heeft een 370 Wp paneel. Daar wek je in Nederland zo’n 325 kWh per jaar op. Met één paneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine én stofzuiger. De 325 kWh koop je niet meer in bij de energieleverancier, waardoor je op je elektriciteitsrekening bespaart.

 • Aansluiten

  Op een lege groep kan je maximaal tien zonnepanelen met stekker aansluiten. Een zonnepanelen installatie wordt altijd aangesloten op een lege groep en wordt aangesloten door de installateur. De lege groep wordt door de installateur aangelegd en zit in de installatiekosten berekend.

Subsidie

Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen. Per gemeente kan dit verschillen. Raadpleeg de Energiesubsidiewijzer voor een overzicht van lokale subsidieregelingen rond jouw woonplaats.

Berekeningen en meer

Salderen en terugleveren

Salderen

Salderen betekent dat je een kWh die je teruglevert aan het net voor dezelfde prijs mag “verkopen” als je zou betalen om een kWh af te nemen van het net.
Het komt erop neer dat de elektriciteitsrekening lager wordt met iedere kWh die je teruglevert. Onder de salderingsregeling mag je dit toepassen tot aan wat je zelf jaarlijks aan kWh stroom verbruikt.

Voorbeeld:

Je verbruikt jaarlijks 2000 kWh stroom en levert 1000 kWh terug aan het net. Eén kWh kost in Nederland op het moment gemiddeld € 0,22. Dit betekent dat je voor je verbruik (2000 x € 0,22) € 440,- moet betalen aan de energieleverancier.
Voor het terugleveren ontvang je ook een vergoeding van € 0,22 per kWh. Daarmee word je rekening dus met (1000 x € 0,22) € 220,- verlaagd. Aan het eind van het jaar ontvang je een elektriciteitsrekening van (€ 440 - € 220) € 220,-.

Netto teruglevering

Je wekt meer stroom op dan dat je verbruikt. Zo houd je stroom over. De overgebleven stroom lever je terug aan het net. Dit noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar bij je energieleverancier een netto teruglevergoeding per kWh.


Voorbeeld:

Je verbruikt jaarlijks 2000 kWh en levert 2500 kWh terug aan het net. Eén kWh kost in Nederland op het moment gemiddeld € 0,22. Dit betekent dat je voor je verbruik (2000 x € 0,22) € 440,- moet betalen aan de energieleverancier. Tot aan het eigen verbruik van 2000 kWh ontvang je voor je teruglevering ook een vergoeding van € 0,22 per kWh. Voor de netto teruggeleverde kWh € 0,07 per kWh.
Op jaarbasis krijg je daarmee € 475 ( 2000 x € 0,22 + 500 x € 0,07 = € 440 + € 35) terug. Je betaalt € 440 aan de energieleverancier. Netto verdien je dus € 35.

Kijk eens wat je kan besparen

Met twee supersola bespaar je de komende 25 jaar 650kWh, jaarlijks € 210.*

0kWh

Wasmachine

0 kWh

Wifi router

0 kWh

Stofzuiger

0 kWh

Koelkast

0 kWh

Vaatwasser

0 kWh

* hierin is de prijsstijging van elektriciteit niet meegerekend. In praktijk zal die over 25 jaar dus een stuk meer zijn.

 • Metergeschiktheid

  Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

  In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

  Is mijn meter geschikt?
 • Plaatsen

  Elk dak telt. Ontdek de kansen van jouw platte dak.

  Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig voor je eigen zonnepark. Ontdek de kansen van je afdak, schuur of balkon. Zolang het vlak is, kun je er een supersola neerleggen. Stevig en veilig. Vul de ballasttanks met water en je bent klaar.

  Alles over plaatsen
 • Zonnepaneel met stekker inpluggen

  Over ons

  Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

  In zeven jaar tijd zijn we uitgegroeid van pionier met prototypes naar een serieuze koploper in de markt, met producten die zichzelf bewezen hebben. Steeds meer consumenten wekken zelf zonne-energie op.

  Duik in onze historie
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.