Zonnepaneel met stekker aansluiten

Supersola

Zonnepaneel met stekker

Makkelijk zelf te plaatsen

  • Zonnepaneel met stekker plaatsen

    Plaatsen

    Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig.

    Het is zover. Het aanschaffen van een zonnepaneel is nu net zo makkelijk als het kopen van een koelkast. Haal de supersola uit de doos. Vouw het windscherm uit en plaats deze op een vlakke ondergrond in de zon.

    Plaats hier de supersola
  • Zonnepaneel met stekker vullen

    Vullen

    Vul de balasttanks met water en je bent klaar.

    Alles wat ooit moeilijk was aan een zonnepaneel hebben we makkelijk gemaakt. Haal de supersola uit de doos en vul de ballasttanks met water. Zo leg je de supersola stevig en veilig neer.

    Nu je eigen energie
  • Zonnepaneel met stekker inpluggen

    Besparen

    Steek de stekker in het stopcontact. Zo makkelijk is het.

    De elektriciteit in je stopcontact stroomt twee kanten op. Alle magie die je nodig hebt om de energie van de zon in je stopcontact te stoppen, zit al in de supersola. Wek direct je eigen energie op.

    Doe de bespaartest

“Alle magie die je nodig hebt om de zonne-energie in je stopcontact te stoppen, zit al in de supersola.”

Bekijk de supersola
  • Reguliere zonnepanelen

    Reguliere zonnepanelen worden vaak op een schuin dak geplaatst. Deze panelen vragen veel technische kennis om te installeren. Dit wordt dan ook vaak door een installateur gedaan. Ze moeten los van elkaar worden aangesloten op een omvormer én op het elektriciteitsnet. En in je meterkast wordt een extra groep aangemaakt.

  • Zonnepaneel met stekker

    Zonnepanelen met stekker plaats je gemakkelijk zelf. Haal de supersola uit de doos, vul de ballasttanks met water en stop de stekker in het stopcontact. Zo makkelijk is het

    Ook met dit type zonnepaneel kan je terugleveren aan het net. Dit gebeurt met de overgebleven energie. Je levert terug als je meer energie opwekt dan je op dat moment nodig hebt. Dit noem je salderen.

Zo werkt het

Zonnepaneel met stekker: de meterkast

De meterkast zorgt voor veiligheid in huis. Het verdeelt de binnenkomende stroom met zekeringen per stroomgroep. Zo loopt alle elektra door meerdere kabels wat overbelasting voorkomt.

In een huishouden zonder zonnepanelen komt de stroom van één stroomleverancier: de netbeheerder. Deze stroom komt binnen via de meterkast. Maar, hoe werkt dit met zonnepanelen?


Zonnepanelen met stekker. Zo werkt het in de meterkast

Je plaatst het plug & play zonnepaneel op een vlakke ondergrond in de zon. Het zonnepaneel levert nu stroom aan het net. Je huishoudelijke apparaten (zoals de wasmachine, koelkast of stofzuiger) verbruiken deze stroom.
De apparaten die aangesloten zijn gaan elkaar nu compenseren. Het zonnepaneel met stekker wekt in Nederland gemiddeld 325 kWh per jaar op. Met een supersola dek je het jaarlijks verbruik van een wasmachine (130 kWh), de Wi-Fi router (72 kWh) en de computer (56 kWh).
Als je het verbruik en de opbrengst met elkaar verrekent, houd je 200 kWh over. Deze stroom wordt gebruikt voor andere huishoudelijke apparaten. Overgebleven stroom lever je terug aan het net. Meer informatie over terugleveren vind je hier.

Controleer altijd of je meter geschikt is om een zonnepaneel met stekker hierop aan te sluiten. Wij raden aan om maximaal drie zonnepanelen met stekker aan te sluiten per stroomgroep. Zo voorkom je overbelasting van het net.

Zo werkt de supersola

Alles wat ooit moeilijk was aan een zonnepaneel hebben we makkelijk gemaakt. Bestel een supersola en ga zelf aan de slag. Haal de supersola uit de doos, vul de ballasttanks met water en stop de stekker in het stopcontact. Zo makkelijk is het. Ontdek het gemak van supersola.

Bekijk de supersola
  • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

  • Start met één. Breid uit wanneer jij wil.

  • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.