Plug & Play zonnepanelen

Zelf zonnepanelen plaatsen

Zo makkelijk kan het zijn

Zelf zonnepanelen plaatsen. Mag dat?

Ja, dat mag. Het verschilt per type zonnepaneel en waar je deze wil plaatsen. Een plat dak of de tuin is de perfecte plek om gemakkelijk zelf zonnepanelen te plaatsen. Voor het plaatsen van zonnepalen op een schuin dak raden wij aan een installateur in te schakelen. Veiligheid boven alles.

Het zelf kopen en plaatsen van zonnepanelen levert voordelen op. Zo kan je klein beginnen en makkelijk uitbreiden. Je bespaart daarmee op inkoop en installatiekosten. De terugverdientijd wordt lager.

Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het zelf plaatsen en installeren van zonnepanelen.

 • Een doe-het-zelf zonnepaneel

  Je hebt meer technische kennis nodig voor een doe-het-zelf zonnepaneel. De pakketten beschikken over verschillende onderdelen. Denk aan het paneel, een omvormer, montagemateriaal en bekabeling. Een hoop werk aan de winkel dus, voor je kan starten met het opwekken van je eigen zonne-energie.

 • Plug en play zonnepanelen

  Het plug & play zonnepaneel is direct uit de doos te gebruiken. Alles wat je nodig hebt, is ingebouwd. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het. Binnen enkele minuten start je met het opwekken van je eigen zonne-energie.

Plug-and-play zonnepanelen

Veel verkopers gebruiken het begrip plug-and-play. Het kan voorkomen dat dit gezegd wordt, maar niet het geval is. Let bij het aanschaffen van een plug-and-play zonnepaneel goed op of je nog aan de slag moet of je direct kan beginnen met het opwekken van je eigen zonne-energie.

De voor- en nadelen

Doe-het-zelf zonnepanelen plaatsen

Het woord zegt het al. Deze doe-het-zelf pakketten zijn gemaakt om zelf te installeren en te monteren. In een doe-het-zelf-pakket vind je allerlei onderdelen. Denk aan het zonnepaneel, de omvormer, montagemateriaal en de bekabeling.

Je moet zelf de handen uit de mouwen steken om te beginnen met het opwekken van je eigen zonne-energie. De omvormer moet worden aangesloten. De kabels dienen aan elkaar verbonden te worden. Het paneel moet op het dak gemonteerd worden en van ballast worden voorzien. Let op: het kan voorkomen dat de ballast nog apart moet worden gekocht.

Jij hebt elektrische kennis en bent handig met gereedschap. Dan is een doe-het-zelf pakket een prima optie. Voor een doe-het-zelf pakket heb je tijd en kennis nodig om zonnepanelen zelf te plaatsen. Het is belangrijk dat je nagaat of jouw dak geschikt is voor deze doe-het-zelf pakketten.
Wanneer je gaat verhuizen kan je deze pakketten over het algemeen op dezelfde manier demonteren.

Doe-het-zelf zonnepanelen zijn iets voor jou als je tijd hebt en voldoende kennis hebt van technische producten.

Plug-and-play zonnepaneel

Plug & play zonnepanelen zijn toegankelijk voor iedereen. Alles wat je nodig hebt, zit ingebouwd in het paneel. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Dit maakt het makkelijk verhuisbaar.

De prijs ligt vaak iets hoger omdat het product direct uit de doos te gebruiken is. Voor een hogere prijs heb je een doorontwikkeld en veilig product waar je geen omkijken meer naar hebt.

De verschillen in één oogopslag.

Om de keuze zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben we alle soorten zonnepanelen in één overzicht voor je gezet. Zo kan je tijdens je aankoopproces deze er altijd bij pakken.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Plan een afspraak
 • Metergeschiktheid

  Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

  In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

  Meer metergeschiktheid
 • Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
  Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

  Meer over besparen
 • Terugleveren

  Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

  Verschillende zonnepanelen leveren op dezelfde manier terug aan het net. Met twee supersola’s gebruik je in vrijwel alle gevallen de stroom direct en lever je dus niet terug.

  Meer over terugleveren
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breid uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.