Elk dak telt

Zonnepanelen bijplaatsen

Het bijplaatsen van zonnepanelen was nog nooit zo makkelijk

Kan je zonnepanelen bijplaatsen?

Ja, dat kan. Ook wanneer je al zonnepanelen op je dak hebt. Jij wil meer uit de zon halen. Bijplaatsen van zonnepanelen is een passende oplossing. Het bijplaatsen van zonnepanelen is mogelijk voor zowel je schuine- als platte dak.

Zonnepanelen bijplaatsen op een plat dak is de makkelijkste en snelste optie. Deze plug & play zonnepanelen kan je namelijk zelf plaatsen.

Een andere optie is het bijplaatsen van zonnepanelen op een schuin dak. Het bijplaatsen van zonnepanelen is ook mogelijk als je al een installatie hebt. Onder andere ‘SolarEdge’ leent zich voor het bijplaatsen van zonnepanelen.

Het bijplaatsen van zonnepanelen op een schuin dak is mogelijk wanneer er voldoende vrije ruimte is en de installateur bereid is om extra panelen te plaatsen.

 • Bijplaatsen op een schuin dak

  De kosten bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak zijn relatief hoog. Vaak gaat het om enkele panelen die je wil plaatsen. Een installateur komt vaak pas langs vanaf vijf zonnepanelen. Denk na of een grote uitgave, zoals een zonnepanelen installatie bij je past.

 • Bijplaatsen op een plat dak

  Een andere optie is het bijplaatsen van panelen op een plat dak. Plug & play zonnepanelen - zoals supersola - plaats je gemakkelijk op iedere vlakke ondergrond van twee m2. Ze zijn direct uit de doos te gebruiken. Binnen enkele minuten wek je je eigen zonne-energie op en bespaar je 13% op je elektriciteitsrekening.

Waar je op moet letten bij het bijplaatsen.

Kosten zijn een belangrijke onderdeel van de keuze. Prijzen variëren op type zonnepanelen, installatiekosten (indien van toepassing) en eventuele aanpassingen aan je bestaande systeem. Ga na of het rendabel is om zonnepanelen bij te plaatsen.

De voor- en nadelen

Extra zonnepanelen bijplaatsen

Energie opbrengst verhogen

Het plaatsen van extra zonnepanelen zorgt voor een directe verhoging van de energieopbrengst. Met elk extra paneel wek je gemiddeld 325 kWh per jaar op. Dit staat gelijk aan een jaar lang de was draaien met één wasmachine.

Verduurzamen van je huis

Met zonnepanelen verduurzaam je jouw huis en draag je een steentje bij aan een betere wereld. Door elk zonnepaneel wat extra wordt geplaatst worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en voorkomen we de uitstoot van CO2.

Verandering van de situatie

Het kan voorkomen dat jouw situatie veranderd waardoor je meer stroom verbruikt. Denk aan het aanschaffen van een waterpomp of een elektrische auto. Dit kan je compenseren door het bijplaatsen van extra zonnepanelen.

Onafhankelijk worden

Met elk extra zonnepaneel word je minder afhankelijk van de energieleverancier. De elektriciteitsprijzen in de toekomst zijn onvoorspelbaar. Met zonnepanelen heb je voor de komende 25 jaar gegarandeerd dezelfde stroomprijs.

Bijplaatsen van plug & play zonnepanelen

De plug & play zonnepanelen van supersola zijn toegankelijk voor iedereen met twee m2 onder de zon. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

 • Bijplaatsen op de schuur

  De schuur is een perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen.

  Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De schuur is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
  Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten.

  Lees meer
 • Bijplaatsen op de uitbouw

  Gemakkelijk bijplaatsen op de uitbouw van je huis.

  Jij hebt een uitbouw of hebt grootste plannen voor het verbouwen van je woning. De uitbouw is een perfecte plek om plug & play zonnepanelen te plaatsen. Zo gebruik je loze ruimte en wek je direct je eigen zonne-energie op.

  Lees meer
 • Bijplaatsen in de tuin

  Een grote tuin die wat extra energie kan gebruiken.

  Zonnepanelen in de tuin plaatsen doe je gemakkelijk met supersola. De tuin is immers van jou. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig. Het plaatsen van zonnepanelen is een uitstekende keuze als je je eigen stroom wilt opwekken.

  Lees meer
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.