Elk dak telt

Zonnepanelen in de tuin

Zo makkelijk kan het zijn

Zonnepanelen in de tuin plaatsen. Mag dat?

Tuurlijk mag dat! De tuin is de perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen. Jouw tuin is van jou en in de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig. Het plug & play zonnepaneel van supersola is dé oplossing om zelf zonne-energie op te wekken. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Wij helpen jou met starten.
Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De tuin is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het plaatsen van plug & play zonnepanelen in de tuin.

Oost-west opstelling

Voor zonnepanelen in de tuin raden wij een oost-west opstelling aan. Hierdoor wek je per paneel iets minder op, maar pak je gedurende de dag zoveel mogelijk zonuren. Zo profiteer je van de ochtendzon, maar ook van de avondzon.
Met een oost-west opstelling zorg je dat er zoveel mogelijk zon op jouw panelen valt, terwijl er zo min mogelijk schaduw wordt gecreëerd.

 • Gemakkelijk zelf te plaatsen

  Het plaatsen van zonnepanelen in de tuin is gemakkelijk. De supersola plaats je direct uit de doos. Je wekt binnen enkele minuten je eigen energie op. Het plaatsen van de zonnepanelen doe je zelf. Dit scheelt een hoop installatiekosten.

 • Gemakkelijk zelf te onderhouden

  Je maakt het zonnepaneel één a twee keer per jaar schoon. Het schoonhouden van het paneel zorgt voor een langere levensduur. Een schoon zonnepaneel vangt het meeste zonlicht, wat vervolgens om wordt gezet in elektriciteit. Ook het repareren van de supersola is gemakkelijk wanneer deze in de tuin ligt.

Het plaatsen van zonnepanelen in de tuin

Je kunt zonnepanelen in je tuin laten installeren door een professional. De installateur stelt een offerte op en neemt het hele proces voor zijn rekening. Vaak komt een installateur pas kijken vanaf zes zonnepanelen. Als je een grote tuin hebt en minimaal zes zonnepanelen wil plaatsen, is dit de overweging waard.

Zo werkt het

Zonnepanelen in de tuin plaatsen

Positie

Zonnepanelen werken het beste als de zon er vol op schijnt. De ideale ligging is richting het zuiden, maar een zuidwestelijke of zuidoostelijke richting voldoet ook. Minimaliseer schaduw van omliggende bomen of andere obstakels.

Stellage

Voor het plaatsen van plug & play zonnepanelen heb je geen stellage nodig. Je vouwt het windscherm uit en plaatst het paneel gemakkelijk.

Vergunning

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen in de tuin. Om er zeker van te zijn kan je je hier een vergunningscheck doen.

Onderhoud

Het schoonhouden van het paneel zorgt voor een langere levensduur. Een schoon zonnepaneel vangt het meeste zonlicht, wat vervolgens om wordt gezet in elektriciteit.
Ook het repareren van de supersola is gemakkelijk wanneer deze op in je tuin ligt.

 • Zonnepaneel met stekker inpluggen

  Zelf plaatsen

  Zonnepanelen zelf plaatsen. Zo simpel kan het zijn.

  Het is zover. Het zelf veilig plaatsen van zonnepanelen was nog nooit zo makkelijk. Met supersola heb je een kant-en-klaar product die iedereen zelf kan plaatsen. Zonder gedoe en zonder gereedschap. Dat beloven we.

  Zo plaats je supersola
 • Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
  Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

  Besparen met supersola
 • Plaatsen

  Elk dak telt. Ontdek de kansen van jouw platte dak.

  Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig voor je eigen zonnepark. Ontdek de kansen van je afdak, schuur of balkon. Zolang het vlak is, kun je er een supersola neerleggen. Stevig en veilig. Vul de ballasttanks met water en je bent klaar.

  Verschillende plekken
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.