Elk dak telt

Zonnepanelen op de carport

Zo makkelijk kan het zijn

Zonnepanelen op de carport plaatsen. Mag dat?

Tuurlijk mag dat! De carport is een perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen. Het plug & play zonnepaneel van supersola is dé oplossing om zelf zonne-energie op te wekken. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Wij helpen jou met starten.

Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De carport is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het plaatsen van plug & play zonnepanelen op je carport.

Twee is altijd een goed idee

Als elke woning twee zonnepanelen zou hebben, wordt het aantal zonnepanelen in één klap verdubbeld. Met een zonnepaneel op ieder afdak, ieder schuurtje en elke carport.
Om iedereen energie uit de zon te laten halen, moet een zonnepaneel een toegankelijk, betaalbaar en gebruiksvriendelijk consumentenproduct worden. Complexe materie moet makkelijk worden. Kopen. Uitpakken. Inpluggen. Genieten.

Dubbele caport met zonnepanelen

Jij hebt een (dubbele) carport en wil deze ruimte goed benutten. Je kan één of meerdere supersola’s plaatsen, afhankelijk van de ruimte.
Controleer altijd of jouw dak geschikt is. Het zonnepaneel weegt namelijk 100 kg met gevulde ballasttanks.

Bekijk de supersola

De voordelen van zonnepanelen op je carport

Ruimtebesparing

Van parkeerplaats voor je auto tot bron van duurzame energie. Je maakt slim gebruik van onbenutte ruimte. Een carport heeft een plat dak. Zo haal je het meest uit de zon.

Energiebesparing

Je bespaart zo’n 13% op je elektriciteitsrekening met het plaatsen van zonnepanelen op je carport. De opgewekte energie wordt direct gebruikt om huishoudelijke apparaten of zelfs je elektrische auto van stroom te voorzien.
Let op: voor het opladen van je elektrische auto heb je een stopcontact nodig waar je beide aan verbindt.

Kosten

Starten met het opwekken van je eigen energie kan al vanaf één supersola voor € 699,-.
Wil je een carport aanschaffen of de huidige vervangen? Dan kan je ook kiezen voor een carport met zonnepanelen als dakbedekking. Deze kosten zo’n € 12.000,-.


Milieu

Bij het plaatsen van zonnepanelen op je carport draag je bij aan het verduurzamen van je huis. Door te kiezen voor zonne-energie verminder je CO2-uitstoot. En is het essentieel voor het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Zo draag je bij aan het milieu.

Vergunning

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen op je carport. Om er zeker van te zijn kan je je hier een vergunningscheck doen.
Wil je een carport plaatsen? Check dan eerst of je hier een vergunning nodig hebt.

Type

Hout. Aluminium. Staal. Je kan overal een zonnepaneel op plaatsen, zolang het dak maar plat is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het materiaal waarvan jouw carport gemaakt is, niet geschikt is.

 • Metergeschiktheid

  Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

  In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

  Is mijn meter geschikt?
 • Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
  Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

  Besparen met supersola
 • Terugleveren

  Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

  Verschillende zonnepanelen leveren op dezelfde manier terug aan het net. Met twee supersola’s gebruik je in vrijwel alle gevallen de stroom direct en lever je dus niet terug.

  Meer over terugleveren
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.