Plug & Play zonnepanelen

Zonnepanelen op een plat dak

Zo makkelijk kan het zijn

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak.

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is vaak goedkoper en je kunt de zonnepanelen gemakkelijker op de zon (zuiden) richten om ze optimaal te laten opwekken. Zo bespaar je naast de installatiekosten, ook tijd met offertes opvragen, een lange wachttijd en het zoeken naar goede installateurs. Dit allemaal, omdat je de installatie van zonnepanelen op een plat dak helemaal zelf kunt doen. Installaties van zonnepanelen op een schuin dak zijn vaak een grote investering, omdat dit pas vanaf zes panelen is en meestal door een installateur gedaan moet worden. Je hebt namelijk bijvoorbeeld een gemonteerd frame nodig op het dak waar de zonnepanelen aan bevestigd worden.

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is gemakkelijk zelf te doen. Zeker met de plug & play oplossingen, zoals die van supersola. Een zonnepaneel dat je online kunt kopen en binnen 10 minuten op je platte dak kunt plaatsen.

Het laten installeren van zonnepanelen is dus een lastige stap als je net in de wereld van energie opwekken duikt en niet direct een enorme investering wilt doen, geen zes panelen kwijt kunt of alleen een plat dak hebt.

 • Jouw opties voor zonnepanelen op een plat dak

  Vaak is een installatie te duur als je een plat dak hebt (zoals op je schuur of een aanbouw). Gelukkig zijn daar tegenwoordig steeds meer simpele plug & play oplossingen voor. Bijvoorbeeld zonnepanelen met een stekker.

  Ook als je al zonnepanelen hebt op je dak, maar extra panelen wilt kun je tegenwoordig zonnepanelen bijplaatsen. Ook voor op je platte dak.

 • Plug & play zonnepanelen

  Zonnepanelen met stekker zijn dé oplossing voor je platte dak. De supersola is toegankelijk voor iedereen met twee m2 onder de zon. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

De voor- en nadelen

Zonnepanelen plat dak

1. Gemakkelijk (zelf) te plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak biedt een groot voordeel: je kunt het helemaal zelf. Simpelweg door de panelen op je dak te leggen, te verzwaren met ballast, richting de zon te plaatsen en de stekker in het stopcontact te steken. Binnen 10 minuten heb je alles gedaan en wek je al je eigen energie op. De helling van de supersola is zo ontwikkeld dat deze zoveel mogelijk energie opwekt.

2. Efficiëntie / uit te breiden

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak kan de efficiëntie van de panelen verbeteren. Door de panelen op het dak te plaatsen en in de juiste richting te draaien, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de zonnestralen. Hierdoor kan er meer energie opgewekt worden dan bij zonnepanelen die op een schuin dak zijn geplaatst. Ook kun je de panelen gemakkelijker verplaatsen aangezien ze niet aan je dak vastzitten.

3. Kostenbesparing

Het plaatsen van onze zonnepanelen op een plat dak kan één voor één. Je hoeft niet direct een volledige installatie bestellen. Zo kun je een flinke investering spreiden over meerdere fases. Begin met één of twee panelen en breid dit op een later moment uit. Aangezien je zelf de installatie kunt doen hoef je ook niet te wachten op een installateur die tijd heeft.

4. Onderhoud

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak vereenvoudigt het onderhoud. Omdat de panelen zich op een vlak oppervlak bevinden, is het gemakkelijker om ze te bereiken en schoon te houden. Het schoonhouden van zonnepanelen levert een aanzienlijk hoger jaarlijks rendement op en is dus zeker de moeite waard. Het verlengt de levensduur van de panelen en zorgt ervoor dat ze optimaal blijven presteren.

5. Verhuisbaar

De zonnepanelen zijn gemakkelijk te verhuizen. Dus ga je naar een nieuw huis? Dan neem je ze (net als de wasmachine) gewoon mee. Omdat ze niet vastgemaakt worden aan je dak kun je ze zo verplaatsen. In het geval van de supersola haal je de watertanks (ballast) eruit, zodat je ze gemakkelijk kunt verhuizen naar een andere plek.

Conclusie; het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak biedt verschillende voordelen, waaronder ruimtebesparing, efficiëntie, kostenbesparing, onderhoudsgemak en het gemak als je gaat verhuizen. Als je overweegt om deze zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om te bekijken of jouw dak geschikt is en hoeveel panelen jij kunt plaatsen.

 • Zelf plaatsen

  Zonnepanelen zelf plaatsen. Zo makkelijk kan het zijn.

  Het is zover. Het zelf veilig plaatsen van zonnepanelen was nog nooit zo makkelijk. Met supersola heb je een kant-en-klaar product die iedereen zelf kan plaatsen. Zonder gedoe en zonder gereedschap. Dat beloven we.

  Plaats de supersola zelf
 • Zonnepaneel met stekker plaatsen

  Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken. Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct.

  Besparen met supersola
 • Plaatsen

  Elk dak telt. Ontdek de kansen van jouw platte dak.

  Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig voor je eigen zonnepark. Ontdek de kansen van je afdak, schuur of balkon. Zolang het vlak is, kun je er een supersola neerleggen. Stevig en veilig. Vul de ballasttanks met water en je bent klaar.

  Supersola's bijplaatsen
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.