Zonnepaneel met stekker aansluiten

Plug & play

Nadelen zonnepanelen met stekker

Alles en meer wat je moet weten over het plaatsen van zonnepanelen met stekker

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen met een stekker?

Zonnepanelen met stekker koop je online of in de bouwmarkt en kan je zelf makkelijk plaatsen. Dit klinkt fantastisch. En dat is het ook. Uiteraard heeft ieder type zonnepaneel zijn nadelen. Zo ook zonnepanelen met stekker.

Het zelf kopen en plaatsen van zonnepanelen levert voordelen op. Zo kan je klein beginnen en makkelijk uitbreiden. Je bespaart daarmee op inkoop en installatiekosten. De terugverdientijd wordt lager.
Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Wij helpen jou met starten.

Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles over de nadelen van zonnepanelen met stekker.

Een lagere opbrengst bij zonnepanelen met stekker

Eén van de meest genoemde nadelen is een lagere opbrengst van zonnepanelen met stekker. Niets is minder waar. Jaren geleden waren plug & play zonnepanelen voornamelijk portable. Je nam ze mee naar de camping. De zonnepanelen waren een stuk kleiner en hadden zo minder zonnecellen om energie op te wekken. De zonnepanelen met stekker van nu zijn even groot als een geïnstalleerd zonnepaneel. Hiermee wek je dus per paneel evenveel energie op.

Het plug & play van nu

De supersola is een zonnepaneel met stekker. Het paneel is gelijk aan een een zonnepaneel dat geïnstalleerd wordt. Dit maakt de opbrengst per plug & play zonnepaneel dus vergelijkbaar aan de opbrengst per paneel dat geïnstalleerd wordt. Het vermogen van een zonnepaneel ligt tussen de 350 Wp en 410 Wp.

De supersola heeft een krachtig vermogen van 370 Wp waarmee je direct 13% op je elektriciteitsrekening bespaart. Start met één paneel en breidt uit wanneer het jou uitkomt.

Bekijk de supersola

Zijn zonnepanelen met stekker duurder?

Zonnepanelen met stekker zijn per stuk duurder dan zonnepanelen die geïnstalleerd worden. Het starten met plug & play zonnepanelen kent echter een lagere investering.
Je kan de panelen per stuk aanschaffen. De stap om te investeren in zonnepanelen is hierdoor meer toegankelijk.

Ieder paneel heeft zijn eigen micro-omvormer. Dit maakt de werking van het paneel zo efficiënt mogelijk. Ook kan je de individuele prestatie van een zonnepaneel meten. En als er schaduw valt op het ene paneel, heeft de ander hier geen last van.



Installaties van reguliere zonnepanelen gaan vanaf zes zonnepanelen. De investering om te starten met zonnepanelen wordt hiermee een stuk hoger. Daarnaast wordt er één omvormer gebruikt voor alle zonnepanelen. De kosten van het materiaal liggen zo iets lager.

Bij een installatie heb je vaste en variabele kosten. De vaste kosten zijn bijvoorbeeld het langskomen van de installateur en het aanleggen van de elektriciteitskabels. De variabele kosten zijn bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen en uren die de installateur bezig is.



  • Elektriciteitsverbruik

    De supersola heeft een 370 Wp paneel. Daar wek je in Nederland zo’n 325 kWh per jaar op. Met één paneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine én stofzuiger. De 325 kWh koop je niet meer in bij de energieleverancier, waardoor je op je elektriciteitsrekening bespaart.

  • Aansluiten

    Op een lege groep kan je maximaal tien zonnepanelen met stekker aansluiten. Een zonnepanelen installatie wordt altijd aangesloten op een lege groep en wordt aangesloten door de installateur. De lege groep wordt door de installateur aangelegd en zit in de installatiekosten berekend.

Meld je zonnepaneel met stekker aan

Het is verplicht om je zonnepanelen aan te melden. Dit doe je op www.energieleveren.nl. Het voordeel is dat de netbeheerder gelijk controleert of jouw meter geschikt is. Zo niet, dan wordt deze meestal kosteloos vervangen door een slimme meter. Door het aanmelden wordt er gezorgd voor een juiste terugleververgoeding.

De conclusie

Zonnepanelen met stekker. Een voor- of nadeel

De vraag naar plug & play zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Een aantal jaar geleden was de opbrengst lager en de prijs hoger. De zonnepanelen met stekker werden gezien als een aanvulling op de huidige installatie.

De zonnepanelen met stekker zijn flink ontwikkeld. Er zijn steeds meer aanbieders. De kwaliteit van de panelen is verbetert. En, je wekt er net zo veel energie mee op als met een installatie. Steeds meer mensen kiezen daarom voor het gemak van zonnepanelen met stekker.

De plug & play zonnepanelen van supersola zijn direct uit de doos te gebruiken en plaats je binnen enkele minuten. Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

Gereedschap en ingewikkelde installaties zijn verleden tijd. De supersola is een doorontwikkeld product waar duizenden enthousiaste consumenten zelf zonne-energie mee opwekken.

  • Metergeschiktheid

    Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

    In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

    Is mijn meter geschikt?
  • Besparen

    Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

    De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
    Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

    Besparen met supersola
  • Zonnepaneel met stekker inpluggen

    Terugleveren

    Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

    Verschillende zonnepanelen leveren op dezelfde manier terug aan het net. Met twee supersola’s gebruik je in vrijwel alle gevallen de stroom direct en lever je dus niet terug.

    Zo lever je terug
  • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

  • Start met één. Breid uit wanneer jij wil.

  • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.