Elk dak telt

Zonnepanelen op de dakkapel

Zo makkelijk kan het zijn

Zonnepanelen op de dakkapel plaatsen. Mag dat?

Tuurlijk mag dat! De dakkapel is de perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen. Het plug & play zonnepaneel van supersola is dé oplossing om zelf zonne-energie op te wekken. Het plug-and-play paneel plaats je binnen enkele minuten en is direct uit de doos te gebruiken. Met het krachtige vermogen van 370 Wp bespaar je direct 13% op de elektriciteitsrekening.

Alles wat je nodig hebt, hebben wij ingebouwd voor je. Zo hoef jij alleen de ballasttanks met water te vullen en de stekker in een geaard stopcontact te steken. Echt, zo makkelijk is het.

Jij wil verduurzamen, je elektriciteitsrekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Wij helpen jou met starten.

Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De dakkapel is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over het plaatsen van plug & play zonnepanelen op je dakkapel.

Zonnepanelen op de dakkapel

Je bent op zoek naar een manier om je elektriciteitsrekening te verlagen. Een slimme oplossing is het plaatsen van plug & play zonnepanelen op je dakkapel. Deze plaats je gemakkelijk zelf op het platte dak.

 • Zonnepanelen installatie

  Voor het plaatsen van zonnepanelen op je dakkapel kan je een installateur inschakelen. Een installateur komt langs wanneer je zes of meer zonnepanelen wil plaatsen. Als je extra zonnepanelen op het schuine dak, naast je dakkapel wil plaatsen is dit een goede optie.

 • Zonnepanelen zelf plaatsen

  Jij denkt groots, maar wilt klein beginnen. Plug & play zonnepanelen zijn er voor jou. De supersola is een zonnepaneel met stekker en plaats je direct uit de doos. Alle magie die je nodig hebt om de energie van de zon in je stopcontact te stoppen, zit al in de supersola.

Aantal zonnepanelen op dakkapel

Als je kijkt naar de gemiddelde grootte van een dakkapel kun je vaak één of twee zonnepanelen plaatsen op een dakkapel. Veel mensen beginnen met één zonnepaneel om te proberen en breiden uit als er meer ruimte is.

Vaak is er op een dakkapel niet veel meer ruimte voor twee zonnepanelen.

De voordelen

Zonnepanelen op je dakkapel

Ruimtebesparing

Het platte dak van de dakkapel is de ideale plek om zonnepanelen te plaatsen. Je maakt efficiënt gebruik van de loze ruimte. Het platte dak zorgt ervoor dat een zonnepaneel veel zonlicht opvangt.


Energiebesparing

Je bespaart zo’n 13% op je elektriciteitsrekening met het plaatsen van zonnepanelen op je dakkapel. De opgewekte energie wordt direct gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien.

Milieu

Bij het plaatsen van zonnepanelen op je dakkapel draag je bij aan het verduurzamen van je huis. Door te kiezen voor zonne-energie verminder je CO2-uitstoot. En is het essentieel voor het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Zo draag je bij aan het milieu.

Vergunning

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen op de dakkapel. Om er zeker van te zijn kan je je hier een vergunningscheck doen.

 • Metergeschiktheid

  Het aansluiten van een zonnepaneel op verschillende meters.

  In Nederland is vrijwel elke meter geschikt voor zonnepanelen. Het terugleveren van energie wordt op verschillende manieren geregistreerd. Je kan je zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder. Indien je meter niet geschikt is, komen zij vaak een slimme meter plaatsen.

  Is mijn meter geschikt?
 • Besparen

  Met de supersola bespaar je direct 13% op je elektriciteitsrekening.

  De supersola is voorzien van een 370 Wp paneel. Hiermee kan je zo’n 325 kWh per jaar opwekken.
  Met één zonnepaneel dek je het jaarverbruik van een wasmachine en stofzuiger. Je gebruikt de stroom dus direct. Zo lever je niet terug aan het net.

  Besparen met supersola
 • Zonnepaneel met stekker inpluggen

  Terugleveren

  Met het plug & play zonnepaneel gebruik je direct opgewekte stroom.

  Verschillende zonnepanelen leveren op dezelfde manier terug aan het net. Met twee supersola’s gebruik je in vrijwel alle gevallen de stroom direct en lever je dus niet terug.

  Lever terug aan het net
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.