Supersola

De opbrengst van zonnepanelen per maand

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de opbrengst van zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen per maand

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen. Dit voorbeeld is gebaseerd op de opbrengsten van de supersola.

Een zonnepaneel met een vermogen van 370 Wp (Wattpiek). Dit wordt gebruikt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven.
Bij het berekenen gebruiken we een correctiefactor van 0.88.

 • Bijplaatsen op een schuin dak

  De kosten bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak zijn relatief hoog. Vaak gaat het om enkele panelen die je wil plaatsen. Een installateur komt vaak pas langs vanaf vijf zonnepanelen. Denk na of een grote uitgave, zoals een zonnepanelen installatie bij je past.

 • Bijplaatsen op een plat dak

  Een andere optie is het bijplaatsen van panelen op een plat dak. Plug & play zonnepanelen - zoals supersola - plaats je gemakkelijk op iedere vlakke ondergrond van twee m2. Ze zijn direct uit de doos te gebruiken. Binnen enkele minuten wek je je eigen zonne-energie op en bespaar je 13% op je elektriciteitsrekening.

Onze ingebouwde magie

De elektriciteit in je stopcontact stroomt twee kanten op. Alle magie die je nodig hebt om de energie van de zon in je stopcontact te stoppen, zit al in de supersola. Je kunt dus meteen energie opwekken. 

9 factoren

Dit heeft invloed op de opbrengst.

Vermogen van het paneel

Het maximale vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Ieder paneel kan over een ander vermogen beschikken. Hoe hoger het Wp is, hoe meer de opbrengst kan zijn.

Ligging van het paneel

In het beste geval liggen de panelen richting het zuiden. Bij het plaatsen in een andere richting wek je vaak 10 tot 20 procent minder energie op. Ondanks dat is het nog steeds rendabel.

Hellingshoek van het dak

De meest gunstige hellingshoek van een schuin dak waar je zonnepanelen wil plaatsen is zo’n 35 graden. Bij een plat dak ligt dit rond de 10 graden. De panelen vangen direct zonlicht en hebben een hogere opbrengst. Door het windscherm van de supersola heb je altijd de perfecte hellingshoek van 10 graden.

De leeftijd van de zonnepanelen

Het vermogen van een zonnepaneel loopt ieder jaar terug. De meeste fabrikanten garanderen een minimale opbrengst van 90 procent na 10 jaar en 80% na 25 jaar.

Locatie

De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen ligt in het westen van het land hoger dan het oosten. Het verschil kan oplopen tot zo’n 10 procent. Woon je in het oosten en denk je na over zonnepanelen? Gewoon doen. Het is nog steeds de investering waard.

Kwaliteit van de zonnecellen

De kwaliteit van de gebruikte zonnecellen heeft een directe invloed op de opbrengst. Er zijn verschillende typen en gradaties in zonnecellen. Ieder merk gebruikt een ander type.

Schaduw

De hoeveelheid schaduw heeft invloed op de opbrengst. Kijk van te voren waar de meeste zon valt. Daar plaats je het zonnepaneel. De supersola verplaats je gemakkelijk. Zo ligt ‘ie altijd in de zon.

Seizoensinvloeden

In de wintermaanden of op bewolkte dagen wordt er minder stroom opgewekt in tegenstelling tot de zomermaanden met veel zonnige dagen.

 • Bijplaatsen op de schuur

  De schuur is een perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen.

  Twee m2 onder de zon. Meer heb je niet nodig. De schuur is een plek waar je met gemak de supersola kunt plaatsen.
  Natuurlijk spelen er een aantal factoren mee, waar jij als wereldverbeteraar goed op moet letten.

  Lees meer
 • Bijplaatsen op de uitbouw

  Gemakkelijk bijplaatsen op de uitbouw van je huis.

  Jij hebt een uitbouw of hebt grootste plannen voor het verbouwen van je woning. De uitbouw is een perfecte plek om plug & play zonnepanelen te plaatsen. Zo gebruik je loze ruimte en wek je direct je eigen zonne-energie op.

  Lees meer
 • Bijplaatsen in de tuin

  Een grote tuin die wat extra energie kan gebruiken.

  Zonnepanelen in de tuin plaatsen doe je gemakkelijk met supersola. De tuin is immers van jou. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig. Het plaatsen van zonnepanelen is een uitstekende keuze als je je eigen stroom wilt opwekken.

  Lees meer
 • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

 • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

 • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.