Veelgestelde vragen

Levering & Kosten

Wij leveren momenteel alleen in Nederland. We zijn druk bezig om ook in andere landen ons product aan te bieden. Echter willen we dan wel de kwaliteit en service kunnen waarborgen die wij voor ogen hebben. Wil je op de hoogte blijven over ons ontwikkeling in andere landen, dan meld je hier aan voor ons nieuwsbrief of volg ons op Facebook

Het zou natuurlijk een goed idee zijn onze panelen in zonnige Caribisch landen te leveren, maar helaas is onze logistiek hier nog niet klaar voor. 

Er is geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen. Soms wel regionaal of bij de gemeente. Raadpleeg de Energiesubsidiewijzer voor een overzicht van lokale subsidieregelingen rond jouw woonplaats. Daarnaast kan je de btw terugvragen over de aanschafprijs. Doordat je energie levert kun je je aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst. Dat is dus 21% van het totaalbedrag dat je terug kan vragen. Kijk op de website van Milieu Centraal voor een stappenplan om dit zelf te doen. Je kan het ook uitbesteden, al vanaf €89, hiervoor zijn verschillende btw teruggave diensten beschikbaar.

Je kan BTW terugvragen over de aanschafprijs. Doordat je energie levert kun je je aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst. Dat is dus 21% van het totaalbedrag dat je terug kan vragen. Kijk op de website van Milieu Centraal voor een stappenplan om dit zelf te doen. Je kan het ook uitbesteden, al vanaf €89, hiervoor zijn verschillende btw teruggave diensten beschikbaar.

Als je de BTW terugvraagt, kost een Supersola €495. Kijk hier voor meer informatie over hoe dat kan. Omdat de energieprijzen alleen maar zullen stijgen komen wij bij 7-8 jaar terugverdientijd uit. De panelen gaan 25 jaar mee, dus je kan 17 à 18 jaar van gratis groene stroom genieten. 

Plaatsen

De standaard lengte van de stekkerkabel van de Supersola is 10 meter. Hiermee sluit je de Supersola aan het stopcontact. Een tweede Supersola kan je aansluiten op de eerste Supersola met onze doorluskabel van 5 meter lang.

Heb je echter een langere afstand te overbruggen naar je stopcontact dan adviseren we je een waterdichte buitenstekker aan te schaffen, dat kan dienen als verlengsnoer. Deze zijn te koop bij iedere grote doe-het-zelf zaak of kampeerwinkel.

Ingeklapt (bij vervoer) heeft de Supersola de volgende afmetingen; 1,73m * 1,08m *0,19m.

 

Eenmaal geplaatst (volledig uitgeklapt) heeft de Supersola de volgende afmetingen: 1,73m * 1, 12m * 0,46m.

Het gewicht van een lege (zonder water als ballast) Supersola is 42,5 kg.  Als alle vier de ballasttanks volledig zijn gevuld met water dan weegt de Supersola 94,5 Kg.

Het paneel is ontworpen om diverse weersituaties tegen te kunnen. Daarom is het niet erg als er een laagje water op jouw dak staat.

Nee dat hoeft helemaal niet omdat de gevulde watertanks zwaar genoeg zijn. Het paneel is niet ontworpen om op andere manieren op het dak vastgemaakt te worden. Wij willen juist dat je flexibel blijft en het paneel makkelijk te verplaatsen is.  

Helaas is de Supersola niet ontworpen om in portret stand geplaatst te worden. Dat heeft te doen met de veiligheid bij sterk wind. In portret stand is er te veel aanvalsoppervlak waarvoor de ballasttanks niet berekend zijn.

Aansluiten

Ja, je hoeft geen kabel aan te leggen naar je meterkast. Door de stekker in het stopcontact te steken, wordt de Supersola aangesloten op een groep in de meterkast. Er zit namelijk een kleine omvormer in de Supersola die de stroom toevoert. En doordat een stopcontact 2 richtingen op werkt, hoef je er zelf niks meer aan te doen.

 

Omdat er veelal ook andere apparaten op de groep aangesloten zullen zijn, adviseren wij niet meer dan 3 Supersola’s per groep aan te sluiten. En zorg ervoor dat het stopcontact waarop je de Supersola aansluit geaard is. Hiernaast is het goed om te weten dat we het systeem hebben beveiligd; pas als de Supersola herkent dat hij in het stopcontact zit komt er stroom op de stekker te staan. Je kunt dus nooit een schok krijgen van de pinnen in de stekker. 

Dat doe je makkelijk door een verbindingskabel. Bij de aankoop van meerdere Supersola’s krijg je de verbindingskabel gratis en automatisch erbij. Je kan maximaal drie Supersola’s op een groep in de meterkast aansluiten. 

Omdat er veelal ook andere apparaten op de groep aangesloten zullen zijn, adviseren wij niet meer dan 3 Supersola’s per groep aan te sluiten. Zorg er wel voor dat het stopcontact waarop je de Supersola aansluit geaard is.

 

Ook meer dan 3 Supersola’s aansluiten kan zonder ingrepen in de meterkast. Wil je bijvoorbeeld 6 Supersola’s plaatsen, dan adviseren wij op ze in groepjes van 3 over 2 stopcontacten te verdelen. Waarbij de 2 stopcontacten niet op dezelfde groep zijn aangesloten. 

 

Laat je een aparte groep in de meterkast aanleggen dan kan je tot maximaal 12 Supersola’s aansluiten op 1 groep in de meterkast.

Nee, de Supersola kun je direct aansluiten. Alle benodigde elektronica is geïntegreerd. De Supersola is dan ook prima geschikt ter uitbreiding van een vaste set zonnepanelen. Je hoeft de Supersola niet aan te sluiten op de bestaande omvormer en daarmee ook geen grotere omvormer aan te schaffen.

De standaard lengte van de stekkerkabel van de Supersola is  10 meter.

 

Heb je echter een langere afstand te overbruggen dan adviseren we je een waterdichte buitenstekker aan te schaffen, dat kan dienen als verlengsnoer. Deze zijn te koop bij iedere grote doe-het-zelf zaak of kampeerwinkel.

Nee, in deze versie hebben we besloten geen accu te plaatsen aangezien de terugverdientijd in Nederland nog te lang is.

De Supersola is niet geschikt voor off-grid toepassingen. Wij raden ook ervan af hem op het stroomnet van de camping aan te sluiten voor veiligheidsreden.

Als jouw woonboot op het gewone stroomnet is aangesloten zou dat wel kunnen. De Supersola werkt alleen op stopcontacten waar ook stroom op zit. Het is niet mogelijk het paneel op een batterij of accu aan te sluiten. Wij hopen dit in de toekomst wel mogelijk te maken maar momenteel is het paneel hiervoor helaas niet ontworpen. 

Gebruik

Wij adviseren om een slim stopcontact erbij te bestellen die stroomverbruik kan meten. Zo hebben wel zelf goede ervaring met het WIFI stopcontact van het merk Hombli. Hierbij kan een app worden geïnstalleerd waarop je het kan monitoren. Hou er wel rekening mee dat je een gratis account moet aanmaken om de app en de stekker te kunnen gebruiken.

 

Heb je liever geen app of slecht wifi bereik op de plek waar de Supersola staat, dan kan je ook een digitale energiemeter met display tussen de stekker en het stopcontact plaatsen. Om de opbrengst uit te lezen moet je dan wel naar het display toe lopen.

 

Een andere mogelijkheid is om een energieverbruikmanager aan te schaffen, maar die zijn vaak wat duurder. Op www.energieverbruiksmanagers.nl vind je een overzicht van verschillende energieverbruiksmanagers. 

Omdat de Supersola alleen maar werkt toen er ook stroom uit de stopcontact komt kan je het paneel helaas niet aan een accu aansluiten.  De micro-omvormer in het paneel doet het namelijk niet zonder uit de stopcontact stroom te krijgen. 

De Supersola is helaas niet ontworpen om jouw elektrisch auto op te laden. Je kan hem niet direct in de auto steken en ook niet aan een accu aansluiten. De enige manier waarmee je energie van de Supersola de auto in krijgt is door ze op dezelfde groep aan te sluiten. 

Nee helaas, er zit een beveiliging in de Supersola die ervoor zorgt dat deze geen stroom meer opwekt op het moment dat er een stroomstoring is. Dit is om geen onveilige situaties te creëren op het stroomnet en de netbeheerder veilig de stroomstoring te kunnen laten herstellen. Dankzij deze beveiliging heeft een Supersola ook altijd een stroomnet nodig om te kunnen opwekken.

De Supersola en de ballasttanks zijn ontworpen om te kunnen bevriezen. Antivries e.d. zijn dus overbodig.

Ja, alle toestellen die op hetzelfde groep in de meterkast zitten gebruiken eerst zonne-energie en daarnaast gaat de extra stroom pas naar de meterkast. Als er bijvoorbeeld een wasmachine op hetzelfde groep zit als de stopcontact van het Supersola, gebruikt jouw wasmachine volledig groene stroom. Let op: je mag alleen drie Supersola’s op een groep waar ook andere toestellen op zitten aansluiten. Bij meer dan drie panelen heb je een aparte, lege groep in de meterkast nodig.

Ze lijken diefstalgevoelig, maar in de praktijk is dit erg lastig. Het paneel is namelijk ruim 1,70 lang, ruim 1 meter breed en weegt eenmaal gevuld 95 kg. Wanneer deze op een dak geplaatst is, krijg je het niet makkelijk voor elkaar om die eraf te halen en ongezien mee te nemen. Maar eventueel kan aan het handvat of aan het frame wel een hangslot worden gemaakt. Daarnaast registreren wij alle serienummers van de panelen die we verkopen, dus daarmee kunnen wij aantonen dat jij de panelen bij ons gekocht hebt. Mocht dat ooit nodig zijn.

Nee, want daar is het Supersola niet voor ontworpen. Het zou dus niet handig zijn er iets anders dan water in te vullen. Wij kunnen ook geen garantie meer geven als de Supersola op een ander manier wordt gebruikt.

Staat je vraag er niet bij?
STEL HIER JE VRAAG

Vragen, onduidelijkheden of twijfels?

Stel hier je vraag