Veelgestelde vragen

Ja, je hoeft geen kabel aan te leggen naar je meterkast. Door de stekker in het stopcontact te steken, wordt de Supersola aangesloten op een groep in de meterkast. Er zit namelijk een kleine omvormer in de Supersola die de stroom toevoert. En doordat een stopcontact 2 richtingen op werkt, hoef je er zelf niks meer aan te doen.

 

Omdat er veelal ook andere apparaten op de groep aangesloten zullen zijn, adviseren wij niet meer dan 3 Supersola’s per groep aan te sluiten. En zorg ervoor dat het stopcontact waarop je de Supersola aansluit geaard is. Hiernaast is het goed om te weten dat we het systeem hebben beveiligd; pas als de Supersola herkent dat hij in het stopcontact zit komt er stroom op de stekker te staan. Je kunt dus nooit een schok krijgen van de pinnen in de stekker. 

Omdat er veelal ook andere apparaten op de groep aangesloten zullen zijn, adviseren wij niet meer dan 3 Supersola’s per groep aan te sluiten. Zorg er wel voor dat het stopcontact waarop je de Supersola aansluit geaard is.

 

Ook meer dan 3 Supersola’s aansluiten kan zonder ingrepen in de meterkast. Wil je bijvoorbeeld 6 Supersola’s plaatsen, dan adviseren wij op ze in groepjes van 3 over 2 stopcontacten te verdelen. Waarbij de 2 stopcontacten niet op dezelfde groep zijn aangesloten. 

 

Laat je een aparte groep in de meterkast aanleggen dan kan je tot maximaal 12 Supersola’s aansluiten op 1 groep in de meterkast.

Wij adviseren om een slim stopcontact erbij te bestellen die stroomverbruik kan meten. Zo hebben wel zelf goede ervaring met het WIFI stopcontact van Nedis. Hierbij kan een app worden geïnstalleerd waarop je het kan monitoren. Hou er wel rekening mee dat je een gratis account moet aanmaken om de app en de stekker te kunnen gebruiken.

 

Heb je liever geen app of slecht wifi bereik op de plek waar de Supersola staat, dan kan je ook een digitale energiemeter met display tussen de stekker en het stopcontact plaatsen. Om de opbrengst uit te lezen moet je dan wel naar het display toe lopen.

 

Een andere mogelijkheid is om een energieverbruikmanager aan te schaffen, maar die zijn vaak wat duurder. Op www.energieverbruiksmanagers.nl vind je een overzicht van verschillende energieverbruiksmanagers. 

Nee helaas, er zit een beveiliging in de Supersola die ervoor zorgt dat deze geen stroom meer opwekt op het moment dat er een stroomstoring is. Dit is om geen onveilige situaties te creëren op het stroomnet en de netbeheerder veilig de stroomstoring te kunnen laten herstellen. Dankzij deze beveiliging heeft een Supersola ook altijd een stroomnet nodig om te kunnen opwekken.

Nee, de Supersola kun je direct aansluiten. Alle benodigde elektronica is geïntegreerd. De Supersola is dan ook prima geschikt ter uitbreiding van een vaste set zonnepanelen. Je hoeft de Supersola niet aan te sluiten op de bestaande omvormer en daarmee ook geen grotere omvormer aan te schaffen.

De standaard lengte van de stekkerkabel van de Supersola is 5 meter. Daarmee is de stekkerkabel ruim lang genoeg voor de meeste plaatsingssituaties. Voor €9,95 kan je de kabel ook verlengen naar 10 meter. Je kan dit aangeven tijdens het bestelproces.

 

Heb je echter een langere afstand te overbruggen dan adviseren we je een waterdichte buitenstekker aan te schaffen, dat kan dienen als verlengsnoer. Deze zijn te koop bij iedere grote doe-het-zelf zaak of kampeerwinkel.

Ingeklapt (bij vervoer) heeft de Supersola de volgende afmetingen; 1,73m * 1,08m *0,19m.

 

Eenmaal geplaatst (volledig uitgeklapt) heeft de Supersola de volgende afmetingen: 1,73m * 1, 12m * 0,46m.

Het gewicht van een lege (zonder water als ballast) Supersola is 42,5 kg.  Als alle vier de ballasttanks volledig zijn gevuld met water dan weegt de Supersola 94,5 Kg.

Nee, in deze versie hebben we besloten geen accu te plaatsen aangezien de terugverdientijd in Nederland nog te lang is.

De Supersola en de ballasttanks zijn ontworpen om te kunnen bevriezen. Antivries e.d. zijn dus overbodig.

Staat je vraag er niet bij?
GRATIS CONSULT

Vragen, onduidelijkheden of twijfels?

Vraag een gratis consult aan