Baanbrekende business modellen

Op de radio

Baanbrekende business modellen

Baanbrekende business modellen

Een plug & play zonnepaneel, waar je geen monteur voor nodig hebt. Met dat product timmert Supersola nu lekker aan de weg. Het bedrijf ontwikkelde meer dan 100 prototypes.

Deze aflevering in het kort
⇨ Het zonnepaneel van Supersola
⇨ 100 verschillende prototypes
⇨ Text-to-video: OpenAI lanceert Sora

Het zonnepaneel ligt bij de bouwmarkten. Thuis haal je het ding uit de doos, je doet er water in, steekt ‘m in het stopcontact en voila! Klanten kunnen zonder technische kennis of ingrijpende installaties toch zelfstandig zonne-energie opwekken. Volgens founder Julius Smith besparen klanten op deze manier gemiddeld 13 procent op hun energierekening.

Product simpel maken

Elk SuperSola-paneel is een zelfvoorzienende eenheid die op een slimme manier is ontworpen. De panelen zijn uitgerust met een geïntegreerde omvormer, batterijopslagopties en Wi-Fi-connectiviteit voor monitoring en beheer via een app. Klanten plaatsen het paneel op het dak, op hun balkon of op de grond. Het apparaat kan met water of zand gevuld worden, wat zorgt voor de nodige stabiliteit. Smith: ‘We richten ons hiermee op een enorme doelgroep die reguliere zonnepanelen te ingewikkeld of te duur vinden. Wij willen dit product net zo logisch maken als een wasmachine in je huis.’ 

Cashflow-uitdagingen

Julius Smith vertelt hoe hij op het idee voor de Supersola kwam. ‘Mensen maakten hele studies van zonnepanelen op hun dak. Ik vond dat het een stuk gebruiksvriendelijker moest’, aldus Smith. Bouwmarkten zijn voor hem het belangrijkste verkoopkanaal. Eén van zijn grootste uitdagingen is het managen van de cashflow. Het hele proces van inkoop tot verkoop neemt al snel een paar maanden in beslag en die hele periode moet hij financieel zien te overbruggen.

  • Direct uit de doos. Binnen enkele minuten zelf geplaatst. 

  • Start met één. Breidt uit wanneer jij wil.

  • Makkelijk verhuisbaar. Neem mee naar je volgende woning.