Garantie & verzekering

Hoe is de garantie van Supersola opgebouwd en onder welke verzekering vallen de Supersola’s?

Garantie

Wij hebben een algemene 5 jaar all-in garantie, deze gaat over het hele product. Naast deze all-in garantie zit er ook nog fabrieksgarantie op de verschillende onderdelen.

    • Fabrieksgarantie zonnepaneel: 15 jaar.
    • Opbrengstgarantie zonnepaneel: na 25 jaar nog 80% rendement.
    • Fabrieksgarantie micro-omvormer: 12 jaar.

Verzekering

In principe vallen Supersola’s onder je inboedelverzekering echter verschilt dit per polis. We raden je aan om je polis te controleren of je verzekeraar te vragen. Supersola’s vallen niet onder je opstalverzekering aangezien het een roerend goed is (ze zitten niet vast aan je dak).

Weersbestendig

Storm: De Supersola is ontworpen om meer wind te kunnen verdragen dan een ‘standaard’ plat dak systeem. Hierdoor kan er niks gebeuren mits je de Supersola’s niet te dicht bij de dakrand zet. Dit heeft te maken met het feit dat er rond de dakrand turbulentie kan ontstaan en windkrachten versterken. Hoe hoger het dak, hoe meer turbulentie en des te groter de afstand tot de dakrand. Hoe ver de Supersola van de dakrand geplaatst moet worden vind je hier.

Hagel: Onze panelen voldoen aan de IEC/EN 61215 norm en worden o.a. getest op impact van hagelstenen van 50mm doorsnee met hoge snelheid.

Kou: Supersola’s zijn ontworpen om volledig te kunnen bevriezen.

Zijn plug & play zonnepanelen toegestaan?

Ja! Plug & play zonnepanelen, zoals de Supersola, vallen onder de warenwet (nVWA), net zoals andere elektrische laagspanningsapparatuur. Daarmee dient de Supersola zich te conformeren aan de CE-markering eisen voor laagspanningsapparatuur.

Apparatuur die door middel van aansluitsnoeren en verlengsnoeren op de elektriciteitsvoorziening wordt aangesloten vallen niet onder de het bouwbesluit uit 2012. De NEN1010 is dan ook niet van toepassing op plug & play zonnepanelen, zoals de Supersola.

Vragen, onduidelijkheden of twijfels?

Stel hier je vraag