Kan er iets misgaan?

Nee, de Supersola is ontworpen om tegen meer wind te kunnen dan een ‘standaard’ plat dak systeem. Maar belangrijk is dat je ze niet te dicht bij de rand van het dak zet, wegens turbulentie rond de dakrand. Hoe hoger het dak, des te groter de afstand tot de dakrand. Zie ook Waar op te letten bij het plaatsen van de Supersola?

 

Daken zijn berekend op een bepaalde belasting. Wanneer deze belasting overschreden wordt ontstaan er scheuren of erger. Een volledig met water gevulde Supersola weegt ongeveer 110 kilo. Let er dus op dat het dak het gewicht van een volle Supersola kan dragen. Het gemiddelde gewicht is hiermee 55kg per vierkante meter. Dit is wel exclusief je eigen gewicht die ook nog aanwezig is bij het plaatsen. Laat bij twijfel een constructeur er naar kijken.

Nee hoor, zolang je maximaal 3 Supersola’s per aardlek-groep aansluit. En de Supersola netjes gevuld hebt met water voor de ballast is er niets gevaarlijks aan.

Geen enkel probleem, we hebben de Supersola ontworpen om volledig te kunnen bevriezen. 

Onze panelen voldoen aan de IEC/EN 61215 norm en worden o.a. getest op impact van hagelstenen van 50mm doorsnee met hoge snelheid.

In principe vallen Supersola’s onder je inboedelverzekering echter dit verschilt per polis, we moeten je dus helaas aanraden om je polis te bekijken of het je verzekeraar te vragen. Supersola’s vallen niet onder je opstalverzekering aangezien het een roerend goed is (ze zitten niet vast aan je dak).

Ja! Plug & play zonnepanelen, zoals de Supersola, vallen onder de warenwet (nVWA), net zoals andere elektrische laagspanningsapparatuur. Daarmee dient de Supersola zich te conformeren aan de CE-markering eisen voor laagspanningsapparatuur (Wat ook het geval is bij de Supersola).

 

Apparatuur die door middel van aansluitsnoeren en verlengsnoeren op de elektriciteitsvoorziening wordt aangesloten vallen niet onder de het bouwbesluit uit 2012. De NEN1010 is dan ook niet van toepassing op plug & play zonnepanelen, zoals de Supersola.

Op de Supersola zit 5 jaar all in systeemgarantie.

 

Daarnaast heb je op de volgende onderdelen fabrieksgarantie:

 

  • Zonnepaneel 10 jaar
  • Na 25 jaar nog 80% opbrengstgarantie van het zonnepaneel.
  • Micro omvormer 20 jaar
Staat je vraag er niet bij?
STEL HIER JE VRAAG
Stel hier je vraag